Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на посещение в Германия, предават турските

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на посещение в Германия, предават турските
Коментари Харесай

Ердоган заминава на посещение в Германия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава през днешния ден на посещение в Германия, предават турските медии.

Ердоган, който за финален път посети Берлин през януари 2020 година, ще се срещне с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер и с канцлера Олаф Шолц.

Изключително засилени ще бъдат ограниченията за сигурност в столицата Берлин, където ще бъдат ситуирани към 1500 служители на реда.

По време на диалозите на Ердоган с Шолц ще бъдат разисквани три значими въпроса – рецесията между Израел и палестинците, връзките между Турция и ЕС и съглашението за миграцията между Брюксел и Анкара, осведоми телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Очаква се да бъдат дискутирани и двустранните връзки, както и редица настоящи световни и районни въпроси. Турция има за цел стокообменът с Германия, един от най-големите търговски сътрудници на Турция, да се усили от сегашните 45,2 милиарда $ до 50 милиарда $ през 2030 година

Планира се по отношение на рецесията в ивицата Газа Ердоган да изтъкне, че смъртните случаи измежду цивилното население се усилват с всяка минута, както и да каже, че Турция ще упорства Израел да понесе наказателна отговорност в интернационалните съдилища за военни закононарушения. Ердоган още веднъж ще упорства за приемане на поддръжка и от Германия за обезпечаване на преустановяване на огъня и реализиране на дълготраен мир в Газа, показва СиЕнЕн-Тюрк.

Втората значима тематика ще бъде съживяването на връзките сред Турция и Европейски Съюз. Очаква се Ердоган да повдигне въпроса за актуализирането на съглашението за митническия съюз и за либерализиране на визовия режим. 

Споразумението за миграцията сред Европейски Съюз и Турция ще бъде третият значим въпрос, който ще бъде разискван по време на диалозите.
За финален път президентът Ердоган се срещна с Олаф Шолц през септември на срещата на върха на водачите на Г-20 в Индия.

Турция е важен партньор на Германия, в която живеят над три милиона души с турски генезис. Двете страни са съдружници в НАТО, само че имат разнообразни позиции във връзка с спора сред Израел и палестинците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР